22 januari 2022

Zo snel mogelijk verhuizen zonder stress? Zo doe je dat

Een verhuizing is een gebeurtenis die grote impact heeft op je leven. Bij een verhuizing komt veel kijken. Ook komen er verschillende emoties kijken als je gaat verhuizen, bijvoorbeeld spanning en verdrietige emoties. Een verhuizing is aan de andere kant ook een bijzondere en leuke ervaring, het is namelijk weer een mooie nieuwe stap in je leven. Ook komt er bij een verhuizing een hoop stress kijken. Hoe zorg je ervoor dat je zo min mogelijk stress ervaart tijdens de verhuizing. Wij geven je een aantal tips om zo min mogelijk stress te ervaren tijdens je verhuizing!

Planning 

Het maken van een overzichtelijke en duidelijke planning klinkt misschien logisch. Als je een planning maakt, doe dit dan ruim voordat je gaat verhuizen. In je planning zet je neer wat er nog allemaal moet gebeuren in het huis wat je gaat achterlaten, maar ook in het huis waar je heen gaat verhuizen. Ook zal je over bepaalde dingen moeten gaan nadenken, bijvoorbeeld of je verhuizing wilt uitbesteden aan een verhuisbedrijf en of je een verhuislift wilt gebruiken. Als je dit wilt regel dit op tijd goede verhuisbedrijven zoals verhuizen Rotterdam  hebben het vaak druk op het moment.  Ook als je je verhuizing niet uitbesteed moet je op tijd familie en vrienden inschakelen die moeten namelijk die dag vrij nemen of vrijhouden. 

Slim inpakken

Het is verstandig om op tijd te beginnen met inpakken. Zorg ervoor dat je de verhuisdozen op tijd in huis hebt zodat je op tijd kunt beginnen met inpakken. Neem niet al je spullen mee naar je nieuwe woning. Maak in je oude woning al een selectie met spullen die je wel en niet mee wilt nemen. Met de spullen die je liever niet mee wilt nemen kun je nog nadenken of je ze eventueel wilt verkopen of weg kunt geven aan familie of vrienden of misschien wel naar de kringloopwinkel. Zorg ervoor dat je stevige verhuisdozen hebt en als je ze gaat inpakken dat je ze niet te zwaar maakt. Ook is het verstandig om alle dozen te labelen, zodat je weet naar welke kamer ze moeten. Je hebt altijd spullen die je direct wilt gebruiken, doe deze spullen in een aparte doos zodat je makkelijk de spullen terug kunt vinden. 

Verhuislift 

Sommige mensen weten niet dat een verhuislift bestaat, maar toch kan een verhuislift in sommige gevallen heel erg handig zijn. Een verhuislift kan op een betrouwbare manier je spullen naar beneden halen zonder dat ze beschadigen of kapot gaan. Misschien denk je nu van een verhuislift is alleen handig als je een appartement woont of een flat. Toch kan een verhuislift ook heel praktisch zijn voor eengezinswoning. Vooral grote onhandige spullen die niet passen door de deur of het trappengat kunnen gemakkelijk naar beneden worden gehaald zonder dat je zelf al te veel moeite hoeft te doen. Een verhuislift huren in Rotterdam is momenteel vrij ingewikkeld omdat verhuisliften in deze regio veel gebruikt worden. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *