22 januari 2022

Wagenparkbeheer op z’n voordeligst

Heb je een bedrijf en zijn er veel leaseauto’s in de omloop binnen je bedrijf? Dan zit daar waarschijnlijk een hoop tijd in. Voor veel ondernemers is het uitbesteden van het beheer een uitkomst. Dit betekent dat een ander bedrijf zich ontfermt over de verantwoordelijkheden die het wagenparkbeheer met zich meebrengt. Hier zijn de voordelen kort omschreven om een duidelijk beeld te creëren van waarom een bedrijf er verstandig aan doet het beheer door een extern bedrijf te laten uitvoeren.

Systeem

Het bijhouden van administratie wat betreft alle lease auto’s kan een enorme opgave zijn. Elke lease auto heeft een eigen administratie namelijk, zeker als het gaat over verschillende lease bedrijven. Nu zou je hier op voorruit kunnen gaan door bij hetzelfde bedrijf te leasen en dit is niet altijd mogelijk, vaak hebben de werknemers hier zelf ook een stem in. Wanneer je het wagenparkbeheer door een extern bedrijf laat uitvoeren wordt er gewerkt met een systeem waar alles wat met de administratie te maken heeft in verwerkt kan worden. Hierdoor heb je altijd alle gegevens bij de hand, dit scheelt een hoop tijd.

Persoonlijk contact

Een van de meest tijdrovende dingen bij een beheren van een wagenpark is het onderhouden van contact met de rijder. Degene die de auto leaset zit vast aan een contract, omdat de auto niet van de rijder is, is het noodzakelijk om contact te onderhouden over updates van de auto en om te kijken of iemand zich wel of niet aan het regelement houdt van het bijbehorende contract. Ook dit kan een bedrijf op zich nemen, een van de meest gebruikte redenen van bedrijven om het wagenparkbeheer uit te besteden.

Tijd

Deze investering wint simpelweg heel veel tijd, en het is cliché maar waar: tijd is geld. Zeker wanneer een bedrijf gespecialiseerd is in het beheer, doe je er goed aan hiervoor te kiezen. En het is dus echt een investering. Wanneer dit wegvalt, komt er heel veel tijd vrij voor je eigen onderneming en dit kun je op lange termijn zien aan het kostenplaatje. Natuurlijk zit er geld in het uitbesteden van bepaalde taken, maar de winst die je ervoor terug krijgt is het meer dan waard. Uiteindelijk is het heel gezond voor een bedrijf als belangrijke zaken goed op orde zijn, ook al heb je dat niet zelf in handen. Soms heb je aan de specialisatie van anderen het allermeest om je te kunnen richten op je eigen bedrijf.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *