22 januari 2022

Met jouw auto naar een autodemontagebedrijf 

Een autodemontage bedrijf is heel handig vooral voor mensen die in bezit zijn van kapotte auto’s die het niet meer doen of van schadeauto die veel schade hebben. Een autodemontage bedrijf houd zich voornamelijk bezig met het demonteren van oude en afgeschreven auto’s die niet meer de weg op mogen. Die auto’s worden ingekocht voor een hele goede prijs. Een autodemontage bedrijf kan ook beoordelen of de auto aan het einde is gekomen als dat het geval is zorgen ze ervoor dat de auto wordt afgeschreven bij het RDW als dat is gebeurd mag de auto absoluut niet meer de weg op.

Onderdelen van de auto

Alle auto’s die binnenkomen bij een autodemontagebedrijf zijn ze heel blij mee want ze kunnen nog heel veel doen met de auto. Ze halen alle materialen uit de auto die nog mogelijk van waarde zijn. Alles wat uit de auto wordt gehaald wordt getest door mensen die er heel veel verstand van hebben. De materialen worden ook grondig schoongemaakt en heel goed gecontroleerd. Als de onderdelen het nog doen worden ze te koop gezet voor een hele goede prijs. Op de website van van der Ven auto’s kan je heel makkelijk alle materialen van de auto’s vinden die ze op dit moment in voorraad hebben. Met de banden worden ook nog heel veel gedaan. Als de banden in nog een goede staat zijn worden ze van de auto gehaald en heel goed schoongemaakt. 

De mogelijkheden

Vaak wordt het profiel van de band ook nog nagekeken als het profiel een beetje versleten is, wordt het vaak een beetje aangepast zodat alles weer helemaal goed is en vervolgens wordt de band ook verkocht voor een goede prijs. Als de band niet in een goede staat verkeert en er eigenlijk helemaal niks meer mee gedaan kan worden. Wordt de band in een versnipperaar gedaan zodat er allemaal kleine rubberen korreltje tevoorschijn komen. Zulke korreltjes worden vervolgens gebruikt op kunstgrasvelden. 

Een autodemontage bedrijf doet dus echt superveel met de auto’s. Zelfs de ramen van de auto worden soms hergebruikt. De ramen worden op een speciale manier eruit gehaald zodat er geen schade komt aan de ramen. De ramen worden vaak hergebruikt voor een andere auto of voor een ander einddoel. Als er alleen nog maar metaal over is, wordt dat klein gemaakt en vervolgens wordt dat metaal verkocht aan metaalbedrijven die het omsmelten en allemaal andere dingen van maken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *