22 januari 2022

Hoe kun je werken aan een vervroegd pensioen?

De 35-jarige Rob investeerde ooit een kleine 7.000 euro in Shiba Inu. Hoewel dit een riskante innvestering was, heeft het hem wel buitengewoon veel opgeleverd. Door zijn investering is hij momenteel namelijk miljonair, waardoor hij op 35 jarige leeftijd met pensioen kon gaan. 

Het verhaal van Rob is een van de vele succesverhalen die rondcirculeren op het web. Maar zo makkelijk werkt het in de realiteit natuurlijk niet altijd, het zijn eerder uitzonderingen dan regels. Echter, vervroegd met pensioen door te investeren in crypto is weldegelijk mogelijk. Hoe? Dat leggen we je uit in deze blog.

Rendement op je vermogen

Een van de manieren om een vervroegd pensioen te realiseren, is door rendement te pakken op je vermogen. Dit is mogelijk door het vangen van de rente over je aandelen of cryptomunten. Hiermee vergroot je je positie, en hoe groter je positie hoe groter je vermogen. Wanneer je positie dusdanig groot is, dat je je maandelijkse rendement over kan boeken naar je betaalrekening en ervan kan leven, kan je in principe vanaf dat moment met pensioen. Dit wordt ook wel de FIRE-Methode genoemd.

De FIRE-methode

De FIRE-methode, ook wel Financial Independence Retire Early, oftewel: financieel onafhankelijk zijn zodat je met pensioen kan. Kortweg houdt de FIRE-methode in dat je 25 keer je jaarlijkse uitgaven aan vermogen nodig hebt. Hierbij wordt uitgegaan van de stelregel van 4% netto rendement op je vermogen. Geef jij bijvoorbeeld €25.000 per jaar uit? Dan is uw benodigde FIRE-bedrag €625.000. 4% rendement hiervan is namelijk de benodigde €25.000 en daarmee dekken de investeringen de kosten. Met lagere jaarlijkse uitgaven heb je dan dus ook minder vermogen nodig, om met pensioen te kunnen. Hoe eerder je met pensioen kan, hangt dus af van je vermogen, het rendement erop, en je uitgavenpatroon.

Starten met beleggen

Wil je leren beleggen en rendement pakken op je investering? Bij Vermogensbeheerder Yieldt begin snel en gemakkelijk met uw weg naar het vervroegde pensioen. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *