22 januari 2022

Heb je al eens aan een stedentrip Krakau gedacht?

De kans is groot dat je op het moment helemaal niet bezig bent met het plannen van een vakantie of stedentrip. Door de corona-pandemie staat de halve wereld immers op z'n kop. Maar dat je NU niet kunt reizen, wil niet zeggen dat je je niet alvast mag gaan verheugen op wanneer dat weer wel kan? Lees je, bijvoorbeeld, eens in op een stedentrip Krakau. Krakau is een schitterende, historische stad in Polen waar je, tijdens je stedentrip Krakau niet alleen van alles kunt zien, je kunt er ook nog eens heerlijk eten. En, ook niet onbelangrijk: je kunt er, met een tussenstop, gewoon met de auto naartoe.

Een stedentrip Krakau is echt de moeite waard

De kans is groot dat je nog niet eerder aan Krakau hebt gedacht als doel van je volgende stedentrip. Polen is toch een beetje een land waar mensen niet direct naartoe willen. Toch kijk je tijdens je stedentrip Krakau je ogen uit! Krakau is, zelfs tijdens de Tweede Wereldoorlog, grotendeels onbeschadigd gebleven en dus staat de stad bol van historie. Je hebt ongeveer 3 of 4 dagen nodig om de stad goed te kunnen bekijken. De stad is in alle jaargetijden mooi, de seizoenen lopen gelijk met die van ons. Het kan alleen in de winter flink kouder zijn dan bij ons.

Maak ook een uitstap(je) buiten de stad

Als je dan toch een stedentrip Krakau gaat doen, dan ben je eigenlijk al in de buurt van voormalig concentratiekamp Auschwitz. Niet écht een gezellig bestemming, maar toch een bestemming die je voor je gevoel niet over kunt slaan. Ook de wereldberoemde zoutmijnen die vlak in de buurt te vinden zijn mag je niet overslaan. Je denk misschien dat dat niet zo bijzonder is, maar echt, je kijkt je ogen uit. De mijnwerkers hebben in deze mijnen meer gedaan dan alleen zout delven. Je weet niet wat je ziet!

Bereid je voor op je stedentrip

Je kunt online heel veel informatie vinden over Krakau en over de leuke dingen die je daar kunt doen. Je kunt je volledig inlezen en zelfs de plattegronden van de stad al bestuderen als je dat wilt. Je kunt er, natuurlijk, ook helemaal blanco in gaan. Je reist naar Krakau en je laat je verrassen door deze schitterende stad en de vriendelijke mensen. Door een stedentrip Krakau te maken kom je in een totaal andere wereld terecht. Je zult de hele stedentrip lang je ogen uitkijken!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *