22 januari 2022

Een auto leasen is vaak een stuk goedkoper

Steeds vaker kiezen mensen ervoor om een auto te leasen. Uiteraard is het nog steeds mogelijk om een te kopen, maar de aanschaf op deze manier is hedendaags flink duur. Vooral het beginbedrag dat je nodig zal gaan hebben om een nieuwe auto te kopen is momenteel erg hoog. Daardoor is het voor veel mensen lastig om een nieuwe auto te kunnen kopen. Dat is eigenlijk hetzelfde geval als met de huizenmarkt van nu. En wat doe je als je geen huis kan kopen? Dan ga je een huis huren, het huren kan in principe bijna gezien worden als het leasen van een auto. Toch heeft het leasen van een auto vaak een paar grotere voordelen in vergelijking met het kopen van een auto. Deze voordelen maken dat steeds meer mensen toch de keuze maken voor een leaseauto.

 

Leasen 

Bij het leasen van een auto weet je namelijk iedere maand weer wat de kosten zijn die je in totaal zal moeten betalen voor de auto. Bij een koopauto kan dat iedere maand weer een verrassing zijn. In de maandelijkse vaste prijs van de leaseauto zitten bijvoorbeeld de kosten voor de auto, de verzekeringskosten, het bedrag van de wegenbelasting en ook de kosten van het onderhoud. Het enige wat je altijd zelf zal moeten betalen zijn de kosten voor de benzine. Dat komt vooral omdat deze kosten iedere maand weer kunnen verschillen. Dat is namelijk erg afhankelijk van hoe veel je per maand zal rijden. Sommige mensen vinden het echter onhandig dat je met een leasecontract soms wel vijf jaar aan de auto vast zal zitten. Dan zal je meteen op zoek moeten gaan naar de short leasen.

 

Zakelijk 

Bij een shortlease kan je vaak namelijk per maand een auto leasen. Op deze manier zal je dus niet jaren vast gaan zitten aan de leaseauto. Dat is voor veel mensen een handige uitkomst, aangezien je tegenwoordig nooit weet wat de toekomst zal brengen. Het is mogelijk om te kiezen voor een particuliere shortlease, maar ook een shortlease zakelijk is een optie. Met een zakelijke shortlease zal je namelijk de auto kunnen leasen op de naam van het bedrijf. Bovendien zal dit ook nog eens wat financiële voordelen met zich mee kunnen brengen. Daarnaast is het mogelijk om na de eerste maand van de lease, het contract op iedere dag op te zeggen. Er zullen dus geen problemen kunnen ontstaan waarbij je aan de auto vast zal blijven zitten. Dit is bijvoorbeeld een handige optie wanneer je weet dat één of meerdere medewerkers de komende paar weken vaak onderweg zullen zijn voor een klant of project.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *