22 januari 2022

Crypto currency: waar te beginnen

De wereld van cryptomunten wordt steeds populairder. Dit komt omdat mensen het ware potentieel beginnen in te zien dat crypto currencies hebben, gecombineerd met hun wereldwijde beschikbaarheid en gebruiksgemak. Veel mensen die bitcoin en andere crypto currencies kopen, zijn zich misschien niet bewust van hoe gemakkelijk het kan zijn om ze in het dagelijks leven te gebruiken, of zelfs waar ze precies goed voor zijn. In deze blog gaan we het hebben over deze razend populair wordende vorm van valuta en waar je crypto munten kunt kopen.

Wat is crypto currency?

Elke dag raken meer mensen geïnteresseerd in cryptocurrency. Nu de prijs van Bitcoin omhoog schiet tot meer dan $7000 USD per munt, is het geen wonder dat zoveel mensen willen weten waar deze trend over gaat. Crypto currency is een digitale valuta zonder andere fysieke vorm of intrinsieke waarde dan de wisselkoers. Een persoon kan deze munten kopen via een online uitwisseling en ze in hun eigen portemonnee bewaren voor later gebruik. Er zijn tegenwoordig verschillende soorten crypto currencies op de markt, waaronder maar niet beperkt tot Bitcoin (BTC), Litecoin (LTC), Ethereum (ETH) en Ripple (XRP). Elk van deze valuta's heeft unieke kenmerken waardoor het zich onderscheidt van de rest, maar ze delen ook overeenkomsten.

Waarom zijn cryptomunten zo populair?

Bitcoin en andere crypto valuta's worden steeds populairder. Er wordt zelfs geschat dat er tegen het einde van 2020 meer dan 500 miljoen mensen wereldwijd waren die bitcoin bezitten. De reden voor deze groei in populariteit kan worden toegeschreven aan een paar verschillende factoren: transactiesnelheid, privacy en veiligheid. Deze drie dingen vormen de belangrijkste redenen waarom mensen ervoor kiezen om te investeren in crypto currency in plaats van traditionele valuta zoals dollars of euro's. De transactiesnelheid is ongekend. Het duurt slechts ongeveer tien minuten voordat een bitcoin-transactie is voltooid, terwijl transacties met creditcards een dag tot zelfs weken kunnen duren voordat ze worden gewist!

Zelf cryptomunten kopen

Cryptomunten kopen is niet zo moeilijk of intimiderend als sommigen misschien denken. Het kan worden onderverdeeld in drie eenvoudige stappen: koop een portemonnee, koop de munten en bewaar ze in je nieuwe portemonnee. De eerste stap bij het kopen van cryptomunten is het verkrijgen van een digitale portemonnee van een van de vele beurzen die portemonnees aanbieden of van de website van de ontwikkelaar. Zodra je je eigen persoonlijke digitale portemonnee hebt, is het tijd om wat cryptocurrency aan te schaffen! Het hangt af van je voorkeuren en tot welke munt je je het meeste aangetrokken voelt. Dit is voor iedereen persoonlijk en vergt dan ook wat eigen onderzoek. Zodra je dit hebt gedaan, kun je beginnen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *