22 januari 2022

Bezwaar maken verkeersboete: dit zijn de tips

Het krijgen van een verkeersboete of parkeerboete overkomt iedereen helaas wel een keer. Er zijn regels voor de kleinste dingen in het verkeer om zo de veiligheid van jezelf en je medemens zo goed mogelijk te behouden, maar dit betekent ook dat wanneer je één van de vele regels overtreedt, je snel een boete krijgt. Wil je nou bezwaar maken tegen een verkeersboete omdat je het onterecht vindt? Dat kan heel makkelijk! Hier zijn een aantal tips, waaronder het aanvragen van hulp bij bedrijven gespecialiseerd in bezwaar maken tegen verkeersboetes, zoals Verkeersboete.nl.

Wat te doen tegen een boete

Een boete kan al snel oplopen tot een paar honderd euro. Wanneer je vaak een boete hebt omdat je nét iets te hard reed en dit snel vergeet, is het heel handig om te weten dat je ook bezwaar kan maken tegen een boete. Voor een bezwaar bekeuring kan je zowel terecht bij professionals als dat je zelf het initiatief in handen neemt. Het belangrijkste dat je moet weten bij het maken van bezwaar is dat je je argumenten goed moet onderbouwen. Maak er een duidelijk verhaal van, zorg dat je alles netjes in orde hebt om bij de rechter te verschijnen. Zo maak je indruk op de rechter en weet die in ieder geval dat je de zaak serieus neemt.

Afgewezen, en nu?

Een officier of rechter behandelt jaarlijks zo’n 430.000 beroepen, dus de kans dat je veel bereikt wanneer je in beroep gaat is niet hoog. Toch is het het proberen waard, want het gaat om een paar honderd euro die iedereen natuurlijk wel beter kan besteden. Echter kan je bij afwijzing ook nog twee andere dingen doen; hierna kan je naar een kantonrechter (een rechter die lichte strafzaken behandelt), en wanneer deze uw beroep ook afwijst kan je door naar het hoogste en laatste beroep, het Hof Arnhem-Leeuwarden. Hier zullen ze opnieuw je bezwaar behandelen, en wanneer het afgewezen wordt moet je hierna de boete betalen. Wanneer de zaak wordt aangenomen, vervalt de boete.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *