Lotgenotencontact

Als achterblijver van een vermiste dierbare heb je met emoties te maken, die met geen enkele andere situatie te vergelijken zijn. In de rust van een afgesloten ruimte biedt Patricia Wittebroodt de gelegenheid om in gesprek te komen met lotgenoten. De bedoeling is om als klankbord voor elkaar, van elkaars ervaring te leren, en “even bij te tanken”. De bijeenkomsten zijn niet therapeutisch, wel elkaar ondersteunend vanuit ieders eigen wijsheid en ervaring.

De groep komt elke maand op een zaterdagmiddag bij elkaar en is een doorlopende groep van lotgenoten. Iedereen kan dus naar gelang de behoefte aan lotgenotencontact aan een bijeenkomst meedoen.

Patricia legt per keer kort uit hoe de bijeenkomsten zullen verlopen, zodat iedereen aan bod kan komen, en dan volgt in de groep een uitwisseling van ervaringen. Alle gevoelens die met de realiteit van een leven met een vermiste dierbare te maken hebben, krijgen tijdens de bijeenkomsten ruimte:

‘Hoe ga je om met de onmacht?’

‘Hoe ga je om met het onbegrip van je omgeving?’

‘Hoe ga je om met je verdriet?’

‘Hoe ga je om met je verlangen naar hem/haar?’

‘Hoe creëer jij ruimte voor jezelf en voor blijdschap?’

‘Hoe pak je de draad van je leven weer op?’

‘Heb je daar schuldgevoelens over?’

We sluiten af met een mindfulness oefening en/of een zinvolle tekst en rustige muziek. Het wordt gewaardeerd dat deelnemers zelf ook zinvolle teksten of muziek meebrengen die voor hen een inhoud van steun of troost betekenen.

Waar en wanneer?
Locatie: Schoonhoven.

Meer informatie vindt u op: www.opwegmetvermissing.nl
 

Patricia Wittebroodt volgde de Academie voor Integratieve en Humanistische Psychologie en Psychotherapie in België en behaalde certificaten van de Acceptance and Commitment Therapy, Systeemtherapie en in de Gecompliceerde rouw. Sinds 15 jaar is zij vertrouwd met meditatie- en mindfulness technieken.

Patricia is jarenlang achterblijver geweest van een vrijwillig verdwenen dierbare.